Bujabéza z krevet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 750 g Losos - filety
  • 15 g Chilli omáčka
  • 250 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Hřebenatka
  • 10 g Šafrán
  • 5 g Fenykl obecný
  • 8 g Kopr čerstvý
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Česnek
  • 1.2 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1793 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 236.3 mg
  • Draslík 2123.8 mg
  • Vláknina 15349.2 mg
  • Vitamín A 15349.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vyloupeme a vložíme do chladničky. Krunýře uschováme. Rybí maso nakrájíme na kostky o hraně cca 5 cm. V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, pomerančovou kůru, 1 stroužek česneku a chilli pastu. Rybí maso obalíme v marinádě a vložíme do chladničky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme nakrájený pórek na kolečka, část nakrájené cibule a papriku. Za častého míchání opékáme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Vmícháme rajčata, česnek, bobkový list, šafrán, semena fenyklu, rybí vývar, vodu a krunýře krevet. Obsah hrnce přivedeme do varu, teplotu snížíme a zakryté vaříme zhruba 30 minut. Směs scedíme.

  • 3

    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, za častého míchání opékáme fenykl a cibuli, dokud nezměkne. Přilijeme přecezený vývar a brambory, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Snížíme teplotu, přidáme rybu, krevety a hřebenatky. Vaříme, dokud maso nezměkne. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Polévku podáváme horkou s krajíčky bagety a ozdobenou snítkou kopru.

Komentáře k receptu