Ciabatta s hřebenatkami a pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Ciabatta
  • 6 ks Hřebenatka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pesto
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 13.2 mg
  • Draslík 164 mg
  • Vláknina 1515.5 mg
  • Vitamín A 1515.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a opečeme na rozpáleném grilu po obou stranách dozlatova. Opečené plátky navrchu potřeme rozpůleným stroužkem česneku a potom olejem.

  • 2

    Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, přidáme očištěné hřebenatky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme asi 2 minuty po každé straně doměkka.

  • 3

    Polovinu každé topinky potřeme pestem a druhou polovinu rajčatovým protlakem. Hřebenatky rozpůlíme a na každou topinku položíme 1 plátek. Mírně opepříme a ozdobíme lístkem bazalky.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu