Krevetový kebab
Suroviny
- 150 g Hrášek
- 5.6 g Máslo čerstvé
- 200 g Rýže dušená
- 200 g Slanina vepřová
- 600 g Krevety tygří - loupané
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Česnek
- 150 g Žampiony čerstvé
- 40 g Balsamico ocet
- 20 ml Olej olivový
- 40 ml Olej olivový
- 2 stroužek Oregano čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1410 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 193.2 mg
- Draslík 351.5 mg
- Vláknina 6269 mg
- Vitamín A 6269 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme ingredience na marinádu. Vložíme rozmrazené krevety, důkladně promícháme, aby se pokryly marinádou a dáme je na hodinu uležet.
-
2
Zatím čerstvý nebo rozmražený hrášek necháme přejít varem, scedíme a počkáme, až okape. Smícháme v míse s vařenou rýží, osolíme, zakapeme olejem.
-
3
Marinované krevety napícháme na špízové jehly střídavě se závitky slaniny a grilujeme za průběžného otáčení 10 minut. Na pánvi orestujeme na másle nakrájené žampiony, osolíme a podáváme spolu s hráškovou rýží jako přílohu ke kebabům.