Svěží salát z mušlí a bobů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 871 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1094 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1705.6 mg
- Vláknina 33235 mg
- Vitamín A 33235 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle omyjeme a necháme několik hodin v dostatečném množství osolené studené vody. Oloupeme česnek a rozdrtíme, petrželku a šalotku nasekáme najemno.
-
2
Scedíme mušle, dáme do pánve, přidáme česnek, lžíci oleje, bílé víno, nasekanou šalotku a petrželku a při střední teplotě necháme na pánvi za občasného zatřesení otevřít.
-
3
Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek, dáme do mísy, zakryjeme a postavíme na teplé místo. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme. Do mísy dáme sůl, ocet, pepř a promícháme. Postupně přiléváme zbývající olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
-
4
Vyloupeme boby, 4-5 minut povaříme ve velkém hrnci osolené vody, scedíme a oloupeme blánu. Na servírovací mísu poklademe boby a vyloupané mušle, přelijeme připravenou zálivkou. Podáváme vlažné.