Grilované olihně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Cukr krupice
  • 600 g Olihně
  • 40 ml Ocet vinný
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 555 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 349.5 mg
  • Draslík 461.3 mg
  • Vláknina 1450 mg
  • Vitamín A 1450 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně posypeme mořskou solí a necháme 10 minut odležet.

  • 2

    Grilovací pánev vymažeme trochou oleje, silně rozehřejeme a olihně prudce opékáme po každé straně asi 1 minutu.

  • 3

    Zbývající olej rozmícháme s vinným octem. Přimícháme prolisovaný česnek, špetku cukru a petrželku. Osolíme a opepříme. Olihně promícháme se zálivkou, upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu