Salpikon
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1406 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 239.3 mg
- Draslík 1022.2 mg
- Vláknina 1352.5 mg
- Vitamín A 1352.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slávky odrhneme a omyjeme. Vložíme na pánev a za občasného zatřesení pánví necháme na středním plameni otevřít. Vyloupeme a dáme stranou. Omyjeme garnáty, vyloupeme a smažíme 2 minuty na pánvi s olejem a česnekem. Vyjmeme a necháme vychladnout. 
- 
                                2Plátek tresky pokrájíme na kousky stejných rozměrů a povaříme v páře. Očistíme chobotničky, odstraníme oči a zobáčky a vykucháme. Promyjeme a povaříme 20 minut v troše osolené vody, olejem a vinným octa. Vyjmeme a nahrubo nasekáme. 
- 
                                3Pokrájíme cibuli a vhodíme na 10 minut do mísy se studenou vodou. Nakrájíme celer a dáme do mísy s osušenou cibulí, přidáme slávky, garnáty, chobotničky a kusy tresčího masa. V jiné misce rozmícháme sůl s citrónovou šťávou a olej. Touto směsí hotový pokrm přelijeme a necháme až do podávání na studeném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        