Nákyp ze strouhanky s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 470 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 93 g
 - Cholesterol 141.2 mg
 - Draslík 424.4 mg
 - Vláknina 14739.7 mg
 - Vitamín A 14739.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Strouhanku prosijeme a přidáme drobně nakrájená oloupaná jablka, cukr, skořici a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme trochou strouhanky. Vložíme do ní připravenou strouhankovou hmotu a zapečeme ve vyhřáté troubě.
 - 
                                3
V mléce rozmícháme vejce, nalijeme na zapečený nákyp, vrátíme do trouby a dopečeme.