Těstovinový nákyp s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 200 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 119.3 mg
  • Vláknina 2550 mg
  • Vitamín A 2550 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, po okapání k nim přidáme kousek másla.

  • 2

    Do prochladlých těstovin přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, hrášek, žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Hmotu vložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

  • 4

    Upečený nákyp podáváme s dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu