Zapečené palačinky s jablky
Suroviny
- 14 g Máslo čerstvé
 - 100 g Cukr krupice
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 400 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 6 ks Jablka
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 balení Cukr vanilka
 - 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1062 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 125 g
 - Cholesterol 508 mg
 - Draslík 571.3 mg
 - Vláknina 16992.8 mg
 - Vitamín A 16992.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, vajec, mléka a soli připravíme těsto. Na rozpáleném oleji na pánvi upečeme tenké palačinky.
 - 
                                2
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na dílky, vložíme na rozpuštěné máslo, zasypeme částí cukru a orestujeme. Když začne cukr karamelizovat, odstavíme z plotny a přidáme skořici s vanilkovým cukrem.
 - 
                                3
Upečené palačinky naplníme jablky, složíme do šátečků a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
 - 
                                4
Zakysanou smetanu promícháme se žloutky, pudinkovým práškem a zbylým cukrem. Nalijeme na palačinky a dezert zapečeme v troubě.