Palačinky s jahodami a pomerančem
Suroviny
- 350 g Jahody zahradní
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Ricotta
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Pomeranče
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Limetková kůra
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 137.9 mg
 - Draslík 359 mg
 - Vláknina 10308.8 mg
 - Vitamín A 10308.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 105.9 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme hladkou mouku se solí a cukrem. Uprostřed vyhloubíme důlek, přidáme rozšlehaná vejce, trochu mléka a šleháme dohladka. Zvolna zašleháme zbylé mléko a potom 30 g rozpuštěného másla. Těsto necháme asi 30 minut uležet.
 - 
                                2
V pánvi na rozehřátém oleji postupně smažíme tenké palačinky. Vyjmeme je na talíř a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Polovinu ovoce ponecháme na ozdobu.
 - 
                                4
Ricottu osladíme medem a limetkovou kůrou. Na každou palačinku naneseme trochu ricottové směsi, jahod a pomerančů. Palačinky složíme do šátečků a ozdobíme zbylými jahodami a pomeranči.
 - 
                                5
Ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                