Jáhlová kaše s perníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 146.4 mg
 - Vláknina 12750 mg
 - Vitamín A 12750 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1566 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly vsypeme na síto a několikrát je prolijeme vroucí vodou. Potom propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V horkém mléce rozpustíme sůl, cukr a máslo. Přidáme jáhly a zvolna uvaříme kaši. Necháme ji ještě 10 minut dojít pod pokličkou.
 - 
                                3
Kaši rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným perníkem.