Nekynuté lívance s jablky
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 250 g Tvaroh měkký
 - 1.6 ml Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Cukr vanilka
 - 2 ks Jablka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1.5 dl Mléko polotučné
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 92.5 mg
 - Draslík 190.9 mg
 - Vláknina 8031 mg
 - Vitamín A 8031 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka důkladně omyjeme a najemno nastrouháme.
 - 
                                2
V míse z tvarohu, rozehřáté Hery, mouky, vajíčka a soli připravíme hladké těsto, do kterého přimícháme nastrouhaná jablka. Podle potřeby případně naředíme mlékem.
 - 
                                3
V lívanečníku nebo pánvi rozehřejeme olej a na něm usmažíme z těsta lívance.
 - 
                                4
Servírujeme je teplé, posypané skořicí, moučkovým cukrem a přelité zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem