Skořicový koláč s rozinkami
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 100 g Cukr krupice
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 70 g Hrozinky
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Rum
 - 1.5 polévková lžíce Mléko plnotučné
 - 2.5 polévková lžíce Cukr třtinový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 97 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 201.7 mg
 - Draslík 252.4 mg
 - Vláknina 3536.3 mg
 - Vitamín A 3536.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dortovou formu vytřeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Hrozinky zakapeme rumem a necháme vsáknout.
 - 
                                2
V míse šlehačem ušleháme do pěny změklé máslo s cukrem a solí do hladké pěny. Postupně zašleháme vejce, po částech mouku smíchanou s kypřicím práškem a na závěr hrozinky i s rumem a mléko.
 - 
                                3
Těsto vložíme do formy, povrch uhladíme a koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Zda je koláč upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
 - 
                                4
V mezičase připravíme polevu. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a skořicí dohladka.
 - 
                                5
Upečený koláč hned po vyjmutí z trouby potřeme polevou. Když se poleva vsákne, vyjmeme koláč z formy a hned, teplý, nakrájíme a podáváme.