Perníčky se sušeným a kandovaným ovocem
Suroviny
- 150 g Med včelí
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 120 g Cukr moučkový
 - 100 g Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Soda jedlá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 hrst Kandované ovoce
 - 1 hrst Meruňky sušené
 - 1 polévková lžíce Rum
 - 1 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 2 polévková lžíce Koření perníkové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 49.1 mg
 - Draslík 97.4 mg
 - Vláknina 3722 mg
 - Vitamín A 3722 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, cukru, tekutého medu, vajec, jedlé sody, rumu, kakaa a perníkového koření vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne v chladu.
 - 
                                2
Těsto rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na plát a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Upečené, mírně vychladlé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a po úplném vychladnutí je uložíme do krabice nejméně do druhého dne, můžeme i déle.
 - 
                                3
V misce třeme bílek a postupně přidáváme moučkový cukr, až vznikne hustá poleva. Zdobičkou nebo malou lžičkou naneseme polevu ozdobně na perníčky a do ještě vlhké polevy vmáčkáváme sušené a kandované ovoce, nakrájené na kousky.