Perníkové kostky s lískovými oříšky
Suroviny
- 500 g Med včelí
 - 250 g Cukr krupice
 - 200 g Ořechy lískové
 - 200 g Mandle mleté
 - 700 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 ml Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 6 polévková lžíce Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
 - Sacharidy 123 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 464.7 mg
 - Vláknina 11757.3 mg
 - Vitamín A 11757.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 9.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku přivedeme téměř k varu med, cukr a olej. Odstavíme z plotny a směs necháme za občasného promíchání zchladnout.
 - 
                                2
Mouku smíchanou s práškem do pečiva vsypeme do mísy, přidáme mleté mandle, koření, připravenou směs a vejce. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout.
 - 
                                3
Těsto rukama rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme mlékem a posypeme nasekanými lískovými oříšky.
 - 
                                4
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 40-45 minut.
 - 
                                5
Po vychladnutí nakrájíme perník na kostky.