Bramborové šulánky s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 76.3 mg
 - Draslík 847.6 mg
 - Vláknina 11900 mg
 - Vitamín A 11900 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a pak je nastrouháme najemno na struhadle. Přidáme vejce, sůl, mouku a krupici a vytvarujeme hladké těsto (je-li příliš husté, zředíme ho vodou).
 - 
                                2
Z bramborového těsta vytvoříme tvary jaké nás napadne – buď rukama hady, nebo pomocí různých tvořítek.
 - 
                                3
Bramborové šulánky vaříme v osolené vodě – až vyplavou, tak ještě aspoň 5 minut.
 - 
                                4
Ještě teplé je namočíme v rozpuštěném másle a obalíme ve směsi z máku a obou cukrů.
 - 
                                5
Podáváme.