Moravská chamula
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 184.4 mg
 - Vláknina 5350 mg
 - Vitamín A 5350 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Rozvaříme je v troše vody na kaši, osladíme, zředíme mlékem a přivedeme do varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
Chamulu omastíme kouskem másla a posypeme měkkým tvarohem. Při podávání pokrm pocukrujeme moučkovým cukrem.