Polenta z kukuřičné krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1046 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 31 mg
 - Draslík 16.4 mg
 - Vláknina 6000 mg
 - Vitamín A 6000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vroucí osolené vody nasypeme opatrně kukuřičnou krupici, dobře rozmícháme a na velmi mírném ohni vaříme za občasného promíchání 20 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Z polenty vytvarujeme kolečka, která smažíme na rozehřátém másle dozlatova. Rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
 - 
                                2
Podáváme jako přílohu k pečenému masu.