Vařený krupicový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
 - Sacharidy 118 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 172 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 309.3 mg
 - Draslík 83.3 mg
 - Vláknina 3823.2 mg
 - Vitamín A 3823.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1587.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici, 50g cukru a vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
120g másla, moučkový cukr, žloutky a špetku soli smícháme. Přidáme vychladlou krupicovou kaši a vše zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                3
Nákypovou formu potřeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.