Knedlíky z tvarohového těsta vařené v ubrousku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 272.3 mg
 - Draslík 86.1 mg
 - Vláknina 376.3 mg
 - Vitamín A 376.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno.
 - 
                                2
V míse utřeme Heru se žloutky a solí do pěny, pak přimícháme tvaroh, střídavě krupici a mléko, nakonec nakrájenou petrželku a sníh z bílků.
 - 
                                3
Ubrousek potřeme tukem, namočíme vodou, důkladně vyždímáme, rozprostřeme do cedníku a naplníme těstem. Nahoře ubrousek volně zavážeme a vložíme do vroucí mírně osolené vody v hrnci, kde knedlík vaříme přibližně 45 minut.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme lžíci másla a usmažíme na něm strouhanku.
 - 
                                5
Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, nakrájíme pevnou nití na plátky, rozdělíme je na servírovací talíře, posypeme osmaženou strouhankou a polijeme zbylým rozpuštěným máslem.