Tvarohový knedlík s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 290 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 55.1 mg
 - Draslík 92.6 mg
 - Vláknina 5760 mg
 - Vitamín A 5760 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z měkkého tvarohu, 1/5 vejce, z krupice a špetky soli vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Čistou plátěnou utěrku potřeme změklým máslem, z těsta vytvarujeme knedlík a zabalíme do utěrky. Utěrku na obou koncích zavážeme nití, jako při přípravě např. vídeňského knedlíku.
 - 
                                3
Knedlík vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 20 minut.
 - 
                                4
Omyté a okapané borůvky vidličkou rozmačkáme a mírně osladíme.
 - 
                                5
Uvařený knedlík vybalíme z utěrky, nakrájíme na plátky a přelijeme rozmačkanými borůvkami.