Polévka vaječná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 114 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 137.7 mg
 - Draslík 47 mg
 - Vláknina 684 mg
 - Vitamín A 684 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si v hrnci z másla a krupice světlou jíšku.
 - 
                                2
Po prochladnutí do ní vklepneme vejce a necháme je srazit.
 - 
                                3
Pak zalijeme vodou a povaříme asi 10 minut.
 - 
                                4
Dle chuti polévku dosolíme, můžeme přidat najemno nakrájenou pažitku či petrželku.