Kukuřičná zrna s masem a zeleninou
Suroviny
- 400 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Kukuřice cukrová
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 l Voda pitná
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 0.18 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 570 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 74.3 mg
 - Draslík 2079.2 mg
 - Vláknina 22999.3 mg
 - Vitamín A 22999.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kukuřičné palice uvaříme v osolené vodě do měkka a zrna vyloupáme.
 - 
                                2
Omyté maso naklepeme, nakrájíme na kostky a vložíme na jemně rozkrájenou, na oleji zpěněnou cibuli. Za stálého míchání zrna opečeme, poprášíme paprikou, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Potom přidáme očištěné, na nudličky pokrájené papriky, oloupaná a drobně krájená rajčata, koření a vše dusíme do měkka.
 - 
                                4
Podáváme s rýží nebo s pečivem.