Lilky s kukuřičnou kaší
Suroviny
- 250 g Rajčata
 - 100 g Kukuřičná krupice T 600
 - 40 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Lilek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.02 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 787 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 9.3 mg
 - Draslík 948.3 mg
 - Vláknina 23841.8 mg
 - Vitamín A 23841.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky a rajčata omyjeme, lilky nakrájíme na plátky a rajčata na kostičky.
 - 
                                2
Na 2 lžících oleje necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a vsypeme krupici. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Na 3 lžících rozehřátého oleje opečeme lilky po obou stranách. Vyjmeme je, upravíme na mísu a udržujeme teplé. Do výpeku vložíme rajčata, prohřejeme a rozdělíme na lilky. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Podáváme s kukuřičnou kaší.