Kukuřičná chowder
Suroviny
- 300 g Kukuřice mražená
 - 100 g Slanina vepřová
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Paprika zelená
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 595 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 378.8 mg
 - Vláknina 5985.6 mg
 - Vitamín A 5985.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky slaniny nakrájíme příčně na proužky, cibuli pokrájíme nadrobno, papriku pokrájíme na malé kostičky, brambory na menší kostky.
 - 
                                2
V hluboké pánvi opečeme slaninu, přimícháme cibuli a opékáme spolu asi 2 minuty. Přidáme pokrájenou papriku, brambor, vodu a sůl. Pomalu vaříme do změknutí brambor, asi 10 až 15 minut.
 - 
                                3
Ve 4 lžících mléka rozmícháme mouku dohladka, vlijeme do polévky a za stálého míchání několik minut povaříme. Přilijeme zbylé mléko a znovu uvedeme k varu. Přidáme smetanu, kukuřici, petrželku nakrájenou nadrobno a pepř. Necháme na mírném ohni prohřát, ale už nevaříme.
 - 
                                4
Polévka se podává horká.