Kančí kýta s kukuřičkami a mandlemi
Suroviny
- 50 g Mandle
 - 600 g Kančí kýta
 - 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 200 g Hrachové lusky
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Feferony
 - 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 5 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 367 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 305.7 mg
 - Vláknina 7093.8 mg
 - Vitamín A 7093.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.1 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a smícháme s vejci, do kterých jsme zašlehali Solamyl. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
 - 
                                2
Zázvor nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a orestujeme na slunečnicovém oleji, kukuřičky scedíme a pokrájíme, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Maso osmažíme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme kukuřičky, hrachové lusky a krátce osmažíme. Poté vmícháme zázvor, feferonku, zázvor, ústřicovou omáčku a dobře prohřejeme.
 - 
                                4
Maso podáváme s orestovanými mandlemi.