Ovarová polévka s pohankou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 400 g Chléb celozrnný žitný
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 30 g Česnek
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 500 g Vepřová hlava
  • 4 g Pepř černý celý
  • 60 g Pohanka
  • 1500 ml Voda pitná
  • 200 ml Vepřová krev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1279 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 266.5 mg
  • Vláknina 8157.1 mg
  • Vitamín A 8157.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou hlavu očistíme a omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Hlavu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Vaříme doměkka. Hlavu vyjmeme, obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky. Do vývaru nasypeme pohanku a necháme vařit. Cibuli v pánvi na sádle osmahneme dorůžova, přidáme do polévky spolu s česnekem, majoránkou, mletým pepřem, vrátíme do polévky nakrájené maso, přilijeme pomalu krev, důkladně promícháme a dovaříme.

  • 3

    Polévku podáváme horkou s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu