Ryba se zázvorovou omáčkou a kešu oříšky
Suroviny
- 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Limetka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Platýz - filety
 - 1 hrnek Ořechy Kešu
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Krevetová pasta
 - 2 polévková lžíce Omáčka datlová
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 929 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 285 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 1913.4 mg
 - Vláknina 8977.5 mg
 - Vitamín A 8977.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu zbavíme šupin a očistíme. Ostrým nožem uděláme po obou stranách tři nebo čtyři zářezy.
 - 
                                2
V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu kešu oříšky, najemno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený zázvor, rozmačkaný česnek a chilli papričku zbavenou semínek. Přidáme olej, krevetovou pastu a dochutíme cukrem a solí. Promícháme, přidáme datlovou omáčku, limetkovou šťávu a kečup. Vzniklou směsí potřeme rybu po obou stranách a necháme cca 8 hodin odpočinout v lednici.
 - 
                                3
Před pečením rybu důkladně zabalíme do hliníkové fólie, vložíme do trouby rozehřáté na 190°C a pečeme cca 30-35min.