Skotský pudink s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 115 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 190.3 mg
 - Draslík 234.5 mg
 - Vláknina 5266.4 mg
 - Vitamín A 5266.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ořechy nasekáme a polovinu nasypeme do vymazané zapékací formy.
 - 
                                2
V hrnci podusíme 50 g másla, 50 g cukru, mascarpone, 3 lžíce pomerančové šťávy a sůl asi 2 minuty. Polovinu směsi nalijeme do formy a potřásáním rozlijeme po stěnách.
 - 
                                3
Zbylé máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme zbylý cukr, vejce, mouku a pomerančovou šťávu. Těsto vložíme do formy, zakryjeme pečicím papírem a převážeme nití.
 - 
                                4
Formu vložíme do vodní lázně a pudink vaříme asi 75 minut.
 - 
                                5
Uvařený pudink vyklopíme a přelijeme zbylou horkou omáčkou. Ozdobíme čerstvou mátou.