Kousky z mandlí
Suroviny
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 šálek Mandle
 - 2 šálek Cukr krupice
 - 1 šálek Mouka polohrubá
 - 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 870 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 295.7 mg
 - Draslík 255.9 mg
 - Vláknina 7047.5 mg
 - Vitamín A 7047.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180°C a formu na pečení potřeme tukem.
 - 
                                2
V míse smícháme máslo, polovinu cukru, žloutek, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, vanilkový extrakt a smetanu, za stálého hnětení přidáváme mouku.
 - 
                                3
Hotovou směs přendáme do formy a mírně přitlačíme.Pečeme 15 minut.
 - 
                                4
Mezitím v hrnci provaříme směs zbylého cukru, mandlí, čtyř bílků, zázvoru a skořice.
 - 
                                5
Hotovou směs natřeme na upečené těsto a znovu dáme do trouby péct.
 - 
                                6
Pečeme 40 minut.
 - 
                                7
Po vychladnutí nakrájíme na kousky a servírujeme.