Mandlový rumový pudink
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 23 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 200.1 mg
- Draslík 84 mg
- Vláknina 1468 mg
- Vitamín A 1468 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky s 30 g másla a moučkovým cukrem vymícháme do pěny. Přidáme nasekané mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a strouhanku smíchanou s rumem. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                2Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo strouhankou). Vlijeme do ní těsto, uzavřeme a v horké vodní lázni vaříme asi 45 minut. 
- 
                                3Pudink můžeme podávat pocukrovaný a pokapaný rumem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        