Ořechový puding s vinným krémem
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 100 g Cukr moučkový
 - 50 g Piškoty dětské
 - 3 kávová lžička Cukr moučkový
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 0.125 l Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 126 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 458.6 mg
 - Draslík 250 mg
 - Vláknina 2932 mg
 - Vitamín A 2932 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozmícháme, přidáme cukr, žloutky, vanilku a důkladně utřeme. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy a rozdrobené piškoty.
 - 
                                2
Směs vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinným krémem.
 - 
                                3
Krém připravíme tak, že ve vodní lázni šleháme víno se žloutky, cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru a postupně do něj vlijeme vinnou směs.