Drobné cukrovinky s bílkovou polevou
Suroviny
- 40 g Mandle
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Cukr moučkový
 - 120 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 83.7 mg
 - Draslík 65.3 mg
 - Vláknina 3416.7 mg
 - Vitamín A 3416.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vále smícháme mouku, cukr, strouhané mandle a nastrouhanou citronovou kůru. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutek, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 30 minut odležet.
 - 
                                2
Poté z těsta vyválíme tenký plát, formičkami vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve velmi mírně vyhřáté troubě upečeme. Hotové potřeme bílkovou polevou.
 - 
                                3
Na polevu důkladně umícháme cukr s bílkem a citronovou šťávou.