Mečoun na grilu
Suroviny
- 600 g Filé z mečouna
 - 50 g Arašídy
 - 50 g Salát ledový
 - 20 g Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 dl Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 39 mg
 - Draslík 335.6 mg
 - Vláknina 2066.3 mg
 - Vitamín A 2066.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety mečouna omyjeme a necháme odkapat. V míse smícháme olej, sůl, pepř a potřeme ryby. Grilovací rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené filety naskládáme na rošt, kde je pečeme po obou stranách 5 minut. Po dobu pečení potíráme filety olejem.
 - 
                                2
Salát: Ořechy pomeleme, vysypeme do misky, přidáme cukr, úhledně nakrájený ledový salát, na kolečka nakrájený česnek, na tenké pásky nakrájený celer, ocet, olej, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, nastrouhanou kůru z 1 citronu, pepř, sůl, vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Upečené filety porcujeme na talíř, podáváme s připraveným salátem.