Ořechové bajgli
Suroviny
- 30 g Čokoláda hořká
 - 150 g Datle
 - 300 g Jablka
 - 100 g Marmeláda meruňková
 - 300 g Máslo čerstvé
 - 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Sůl
 - 50 g Cukr krupice
 - 25 g Droždí
 - 500 g Hrozinky
 - 7 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 dl Džus pomerančový
 - 3 dl Mléko polotučné
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 0.5 kg Ořechy vlašské
 - 0.5 kg Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 194 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 162 mg
 - Draslík 244.5 mg
 - Vláknina 7760 mg
 - Vitamín A 7760 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přísady na náplň posekáme nadrobno, smícháme dohromady, propracujeme a zakryté necháme hodinu rozležet.
 - 
                                2
Mezitím připravíme těsto: máslo utřeme s cukrem do pěny, za stálého šlehání vmícháme postupně žloutky. Droždí rozpustíme v teplém mléce a přidáme k máslové směsi. Postupně vpracujeme mouku, lžičku soli a uhněteme tuhé těsto, které necháme půl hodiny kynout. Z těsta vyválíme 5 přiměřeně silných placek, které vydatně potřeme ořechovou náplní. Stočíme do rolády, potřeme ušlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova 40 minut.