Mořský jazyk s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 946 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 984.2 mg
 - Vláknina 4797.5 mg
 - Vitamín A 4797.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.4 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z mořského jazyka (bez kůže) osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do misky vložíme prolisovaný česnek, přisypeme mleté mandle, nadrobno nakrájenou cibuli, posekanou petrželku, zakápneme troškou vína a promícháme.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme porce ryby, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme z obou stran. Na rybu naneseme mandlovou směs z misky, podlijeme zbytkem vína, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova.