Hruškový dezert s mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 347.6 mg
- Vláknina 15466.5 mg
- Vitamín A 15466.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na plátky a zakapeme pomerančovou šťávou. Mandle nasekáme najemno. Meruňkový džem smícháme s vínem, cukrem a mandlemi. 
- 
                                2Zapékací mísu vytřeme máslem (20 g), vyložíme v jedné vrstvě plátky hrušek, posypeme mandlovou směsí, poklademe zbývajícím máslem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        