Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou
Suroviny
- 500 g Mandle mleté
 - 500 g Cukr krupice
 - 60 g Kandovaná pomerančová kůra
 - 60 g Cukr moučkový
 - 530 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 špetka Hřebíček mletý
 - 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1178 kcal
 - Sacharidy 149 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 457.5 mg
 - Draslík 666.7 mg
 - Vláknina 16124.6 mg
 - Vitamín A 16124.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 18.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
 - 
                                2
Žloutky s vejci a cukrem šlehačem ušleháme do pěny. Přimícháme umleté mandle, drobně pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, mletý hřebíček, skořici, ustrouhanou citronovou kůru a šťávu. Mouku (500 g, zbylou mouku odložíme na posypání válu) promícháme s kypřicím práškem a vmícháme do vaječné směsi. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušťce 4 mm. Těsto nakrájíme na čtverce 3x7 cm, zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odpočívat. Poté sušenky vyrovnáme na plechy a v předehřáté troubě 20 – 25 minut, až zezlátnou.
 - 
                                3
Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a poté potřeme polovou, kterou jsme připravili utřením moučkového cukru se šťávou, a necháme ztuhnout.