Ryba se zázvorovou omáčkou a kešu oříšky
Suroviny
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Platýz - filety
- 1 hrnek Ořechy Kešu
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Krevetová pasta
- 2 polévková lžíce Omáčka datlová
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 929 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 51 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1913.4 mg
- Vláknina 8977.5 mg
- Vitamín A 8977.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu zbavíme šupin a očistíme. Ostrým nožem uděláme po obou stranách tři nebo čtyři zářezy.
-
2
V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu kešu oříšky, najemno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený zázvor, rozmačkaný česnek a chilli papričku zbavenou semínek. Přidáme olej, krevetovou pastu a dochutíme cukrem a solí. Promícháme, přidáme datlovou omáčku, limetkovou šťávu a kečup. Vzniklou směsí potřeme rybu po obou stranách a necháme cca 8 hodin odpočinout v lednici.
-
3
Před pečením rybu důkladně zabalíme do hliníkové fólie, vložíme do trouby rozehřáté na 190°C a pečeme cca 30-35min.