Indonéské kari
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 60 g
- Sodík 883 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 855 mg
- Vláknina 54518 mg
- Vitamín A 54518 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na rozehřáté pánvi orestujeme nasucho nastrouhaný kokos, dokud nezezlátne. 
- 
                                2Citronovou trávu, cibuli, česnek, zázvor a chilli umixujeme na pastu. Pastu přemístíme do rozehřátého oleje na pánvi a 5 minut restujeme, dokud nezačne vonět. Přidáme maso nakrájené na kostky a pečeme 4 minuty dohněda. Přisypeme orestovaný kokos, kurkumu, kokosové mléko, cukr a sůl, vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme 3 hodiny na velmi mírném ohni, dokud se z omáčky nestane hustá šťáva. Promícháme a servírujeme ozdobené kroužky jarní cibulky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        