Rýžová kaše
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 966 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 56 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 466.5 mg
- Vláknina 16296 mg
- Vitamín A 16296 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1884.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejdříve rýži vypereme, potom ji vysypeme do oslazeného mléka se špetkou soli a za občasného míchání ji na mírném ohni vaříme do měkka. 
- 
                                2Uvařenou kaši ochutíme nakrájeným jablkem (či jiným ovocem dle chuti), nasekanými vlašskými ořechy a zakapeme vše máslem. 
- 
                                3Pokud se rozhodneme použít sušené ovoce, vhodíme je do rýže před tím, než kaše změkne. Ovoce tak nasaje tekutinu a změkne. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        