Kávovo-ořechová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 15 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 376.5 mg
- Draslík 171 mg
- Vláknina 1005 mg
- Vitamín A 1005 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 388.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V kastrůlku uvedeme do varu mléko smíchané s cukrem. 
- 
                                2V uvařené, prochladlé silné kávě rozmícháme žloutky a opatrně vlijeme do vařícího mléka. Povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny. 
- 
                                3Mleté ořechy nasucho opražíme v pánvi a vmícháme do krému spolu se sněhem ušlehaným z bílků. 
- 
                                4Krém vložíme do nerezové nádoby a dáme zmrazit. (Můžeme použít i strojek na výrobu zmrzliny.) 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        