Zelný salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1587 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 361.9 mg
 - Vláknina 11663 mg
 - Vitamín A 11663 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí najemno nakrájíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Takto připravené zelí osolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme oloupaná a na nudličky nastrouhaná jablka, jemně nastrouhanou mrkev, ocet, cukr a vše dobře promícháme. Znovu necháme krátce odležet.
 - 
                                3
Zelný salát s jablky podáváme vychlazený.