Dušené vepřové na jablkách
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Vepřové maso libové
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 125 ml Víno jablečné
 - 20 ml Olej slunečnicový
 - 2 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 298 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 72.1 mg
 - Draslík 405 mg
 - Vláknina 7166.8 mg
 - Vitamín A 7166.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2531 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji restujeme maso dohněda, poté je uložíme do ohnivzdorné mísy.
 - 
                                2
Na pánvi restujeme kolečka cibulky a plátky žampionů. Po pěti minutách přisypeme mouku, vše promícháme a prohříváme další minutu. Pak přidáme víno, vývar, hořčici, pepř a přivedeme za stálého míchání k varu. Po zhoustnutí poklademe plátky jablek na maso a přelijeme vše omáčkou. Dusíme v troubě asi hodinu až hodinu a čtvrt do změknutí. Ozdobíme petrželí.