Opilá avokádová omáčka s kaviárem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Kaviár
- 5 g Křen
- 1 ml Tabasco
- 400 ml Vývar zeleninový
- 40 ml Vodka
- 30 ml Citronová šťáva
- 10 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Avokádo
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 681 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 68.6 mg
- Draslík 411.3 mg
- Vláknina 8871.5 mg
- Vitamín A 8871.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné avokádo nakrájíme na kostičky. Poté jej vložíme do kastrůlku a zalijeme zeleninovým vývarem. Vše přivedeme k varu. Směs avokáda a vývaru vaříme tak dlouho, dokud avokádo nezměkne. Poté vše rozmixujeme. K rozmixované směsi přimícháme smetanu. Nyní připravíme jíšku. Do rozpuštěného másla postupně vmícháme mouku. Jakmile se z mouky a másla vytvoří hladká kaše, chvíli ještě opečeme a poté přilejeme k vroucí avokádové směsi. Jakmile avokádová směs zhoustne, přimícháme k ní kaviár, vodku, citronovou šťávu, nastrouhaný křen. Vše dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a tabascem. Podáváme ke krabům, humrům či langustě.