Marinovaný pstruh na grilu s brusinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 134 mg
 - Draslík 739.2 mg
 - Vláknina 102 mg
 - Vitamín A 102 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pstruhy vyfiletujeme, očistíme, zakapeme 2,5 lžicemi citronové šťávy, posypeme usekaným koprem a necháme asi čtyřicet minut marinovat. Poté setřeme z ryby kopr, aby se pod grilem nepálil, filety osolíme, potřeme 40 g rozpuštěného másla a dáme pod málo rozehřátý gril. Rybu grilujeme z obou stran na nižší teplotě, aby se filety propekly.
 - 
                                2
V mezičase si připravíme brusinkovou omáčku. Brusinkový kompot vlijeme do kastrolu, zahříváme k varu s 20 g másla, přilijeme solamyl rozmíchaný ve dvou lžících vody, mícháme až omáčka zhoustne a vmícháme do omáčky půl lžíce citronové šťávy.