Italský fíkový chléb
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
 - 100 g Fíky sušené
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Droždí sušené
 - 2.4 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Tymián sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 126.2 mg
 - Vláknina 3872 mg
 - Vitamín A 3872 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oba druhy mouky smícháme v míse, fíky nakrájíme najemno..
 - 
                                2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba smíchané druhy mouky přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme tymián a vše poprášíme droždím.
 - 
                                3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané fíky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.
 - 
                                5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout