Koláč s fíky a jogurtem
Suroviny
- 90 g Cukr krupice
 - 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 250 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Voda pitná
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Pomeranče
 - 8 ks Fíky čerstvé
 - 1.5 polévková lžíce Cukr moučka
 - 3 polévková lžíce Likér pomerančový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 132.8 mg
 - Draslík 478.1 mg
 - Vláknina 10278.3 mg
 - Vitamín A 10278.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dortovou formu vytřeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
 - 
                                2
V míse šlehačem ušleháme žloutky s teplou vodou. Přidáváme cukr a šleháme, až utvoříme světlý krém.
 - 
                                3
Do krému opatrně přimícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto poté vlijeme do formy, uhladíme a pečeme zhruba 25 minut.
 - 
                                4
Po upečení necháme koláč vychladnout.
 - 
                                5
V mezičase ustrouháme kůru a vymačkáme šťávu z omytého pomeranče. Fíky nakrájíme na osminy. Pomerančovou šťávu smícháme s likérem. Moučkový cukr a pomerančovou kůru vmícháme do jogurtu.
 - 
                                6
Vychladlý koláč pokapeme směsí pomerančové šťávy s likérem, potřeme jogurtem a ozdobně poklademe fíky. Připravený koláč překryjeme fólií a necháme v chladničce zhruba hodinu vychladit.