Kuře pečené na divoko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1339 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 193.1 mg
 - Draslík 533.3 mg
 - Vláknina 3866 mg
 - Vitamín A 3866 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřata očistíme, opláchneme, rozpůlíme a nasekneme v kloubech.
 - 
                                2
Půlky kuřat osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a potřeme částí oleje. Necháme je v chladu proležet alespoň 1 hodinu.
 - 
                                3
Jednotlivé půlky pomocí jehel nebo špejlí ztvarujeme a na roštu nebo rožni je pečeme. Během pečení je na povrchu potíráme olejem a obracíme.
 - 
                                4
Při podávání půlky kuřat sekáme na čtvrtky.