Gratinovaná čekanka s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 485 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 57.5 mg
 - Draslík 181.8 mg
 - Vláknina 4247 mg
 - Vitamín A 4247 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné čekankové puky rozkrojíme napříč a vložíme do vroucí osolené vody s citronovou šťávou a pepřem. Krátce je povaříme, vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Uvařenou čekanku naskládáme do zapékací mísy, posypeme strouhankou smíchanou s nasekanou petrželkou a překryjeme plátky sýru. Vše pokapeme rozpuštěným máslem a pod grilem zapečeme dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme s pečivem.